Favorit Anmälan krävs Tekniska Verken Innovation Camp

Tekniska Verkens huvudkontor, Brogatan 1 i Linköping

Tekniska Verken Innovation Camp 10-11 november 2016 är en intensiv 21 timmars innovationstävling som riktar sig till alla gymnasieungdomar i Östergötland.

SvenskaGRATIS

För femte året i rad kör vi Tekniska verken Innovation Camp som är ett samverkansprojekt mellan skola och näringsliv. Arrangörer är Ung Företagsamhet i samarbete med Tekniska verken i Linköping.

Innovation Camp är en 21 timmars non stop utmaning för ungdomar som går på gymnasiet i Östergötland. Genom ett Innovation Camp får deltagarna kombinera sina kunskaper och erfarenheter på ett spännande sätt för att lösa ett problem på kort tid. Man får testa sina kunskaper inom kreativitet, initiativförmåga och samarbete i grupp.
Som deltagare får du möjlighet att utmana dig, testa dina gränser för vad du orkar, träffa spännande personer och skapa nya vänner!

Ung Företagsamhet
Robert Wallin
robert.wallin@ungforetagsamhet.se
013-4703882

Tekniska Verken
Louise Boström
Louise.Bostrom@tekniskaverken.se
013 30 85 01Förutom mat och fika, serveras även frukost under eventet.

Kontaktperson

Robert Wallin 013-4703882 robert.wallin@ungforetagsamhet.se
SvenskaGRATIS

Arrangör


 

Favorit Anmälan krävs Få igång innovationsarbetet i vardagen!

Cleantech Park, Linköping

Att öka effektiviteten räcker inte längre! Ny teknik och nya affärsmodeller omstöper bransch efter bransch och vi står inför enorma samhällsutmaningar. Nytänkande, nya idéer och innovationsförmåga är nödvändigt oavsett om du sitter i en styrelse, ledningsgrupp eller i ett förändringsprojekt och oavsett bransch. Men hur ska man få in det i vardagen, hur orkar man driva det vidare och hur gör man?

SvenskaGRATIS

Under en knapp timmas seminarium ger vi exempel på hur man kan börja jobba och få snabba och fantastiska resultat med enkla medel. Vi utgår från konkreta exempel från olika typer av verksamhet i regionen.

Kontaktperson

Kristina Swenningsson kristina.swenningsson@crearum.se
SvenskaGRATIS

Arrangör


 

Favorit Anmälan krävs Avancerade material ger nya affärsmöjligheter

Arla Plast, Västanåvägen 2, 590 33 Borensberg

Vilka nya affärsmöjligheter kan material som plast och metaller skapa? Under ett spännande seminarium på Arla plast i Borensberg får vi veta mer om Östergötlands resurser och unika kompetens inom avancerade material.

SvenskaGRATIS

Avancerade material är ett av Östergötlands styrkeområden och kan innebära lättare eller starkare verktyg, utrustningar, matchade funktioner av ytor och nya kompositer. Under förmiddagen presenteras en kartläggning av regionens resurser och nätverket för avancerade material redogör närmare för sitt arbete.

Program:

• Välkomna till Vecka45 2016! Carina Malmgren, Direktör Region Östergötland, hälsar välkommen till årets upplaga av Innovationsveckan, Vecka45. Under vecka45 kommer vi att lyfta fram Östergötlands fem styrkeområden och sprida evenemang runt om i Östergötland. Här möter du några av Östergötlands ledande innovatörer och vassaste entreprenörer.

• 09.00 Välkommen - kommunstyrelsens ordförande i Motala, Camilla Egberth och VD Johan Orrenius, Arla Plast

• 09:10 Så arbetar nätverket avancerade material – Koordinator Urban Emborg från Region Östergötland

• Framtidens material - Patrick Fernberg, forskningschef Swerea

• 10:00 Kaffe och macka

• 10:20 Exempel: Plast – Utveckling av nya produkter i samverkan med kunder - Platschef Mathias Carlsson och teknisk produktionschef Gunnar Henriksson från Arla Plast.

• 11:10 Exempel: Superlegeringar och additiv tillverkning av metaller – Forskningskoordinator Svjetlana Stekovic, Linköpings universitet .

• 11:40 Avslut - Frågor och diskussion med Urban Emborg

Varmt välkommen!Buss går från kommunhuset i Motala kl. 08:30 till Arla i Borensberg. Tillbaka till Motala går den 12:10. Ni som kommer från Motala ombeds använda bussen pga brist på parkeringsplatser vid Arla.

Kontaktperson

Jan Holmberg 0705 64 27 38 jan.holmberg@motala.se
SvenskaGRATIS

Arrangör


 

Favorit Anmälan krävs Hållbara idéer för näringslivet

Konsert & Kongress, Crusellhallen, Linköping

Vad bjuder framtiden för utmaningar och möjligheter? Vi kommer att belysa viktiga och aktuella frågor som ger dig konkreta idéer för dig och din verksamhet.

SvenskaGRATIS

Välkommen till en eftermiddag tillsammans med Länsförsäkringar.
Vi pratar allt mer om hållbar, cirkulär ekonomi och funktionsförsäljning, men vad är det egentligen och vad innebär det för möjligheter och nya affärsmodeller? Mattias Lindahl, Professor LiU, EcoDesign, Rikard Josefson, Vd Länsförsäkringar Bank, Petra Hammarstedt, Vd Qlean Scandinavia
Hur ser läget ut för vårt gemensamma klot och vad kan vi göra tillsammans för ett mer hållbart näringsliv?Pär Holmgren, Klimatexpert Länsförsäkringar
Vad är egentligen mångfald och vad behöver vi förstå för att kunna ta ett ansvar på riktigt?Suad Ali, Supertalang och opinionsbildare
Hur kan en sportkedja ta socialt ansvar på ett sätt som långsiktigt gynnar affärerna?Marcus Grapne, Stadium Sports Camp
Möt företaget som beskriver sig själva som Europas mest hållbara företag.Monica Lingegård, Vd Samhall

Kontaktperson

Fredrik Larsson 013-29 06 43 fredrik.larsson@lfostgota.se
SvenskaGRATIS

Arrangör